La sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha considerat un atac ‘molt greu’ al poder judicial i al sistema constitucional les declaracions que ha fet avui Pedro Rubira, el fiscal de l’Audiència espanyola en el judici a la cúpula dels Mossos d’Esquadra pels fets de l’1-O. El fiscal ha qüestionat la ‘imparcialitat i serenitat’ dels tribunals catalans per a jutjar els delictes de rebel·lió i sedició que els atribueixen, i després el fiscal tinent i portaveu de l’Audiència espanyola l’ha rectificat.

A parer del TSJC, els dubtes de Rubira constitueixen una ‘gravíssima irresponsabilitat’. Els magistrats també diuen que és ‘insòlit’ i ‘molt preocupant’ que s’utilitzi ‘un judici d’intencions mancat del mínim sentit normatiu i fàctic’ en suport d’una ‘pretensió processal’.

Els membres de la sala, en una reunió que s’ha fet sense la presència del president del TSJC, Jesús María Barrientos, consideren que la fiscalia ‘no pot cedir a la demagògia, a la banalitat o a l’ofensa’ per defensar els interessos públics que representa. I reiteren que els jutges que actuen a Catalunya actuaran ‘ara i sempre’ en compliment dels seus deures constitucionals.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb