El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) ha avalat el decret del Consell sobre l’ús prioritari del català a les administracions del País Valencià. El tribunal ha desestimat la petició del sindicat Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F), que demanava la suspensió cautelar de la norma.

En un auto del 5 de juliol al qual ha tingut accés l’agència EFE, el TSJ considera que la suspensió només pot decidir-se quan els perjudicis són ‘irreparables o de difícil reparació’, un cas que el decret no vulnera. Així mateix, el tribunal entén que la mesura del Consell no perjudica els funcionaris públics del País Valencià.

El sindicat havia argumentat que la Generalitat va aprovar el decret sense consensuar-lo amb els representants dels treballadors públics i que la prevalença del català vulnerava la constitució espanyola, l’Estatut i la llei 4/1983. Ara, el sindicat té un termini de cinc dies –fins dilluns– per a presentar un recurs.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb