El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) ha avalat el decret del Consell sobre l’ús prioritari del català a les administracions del País Valencià. El tribunal ha desestimat la petició del sindicat Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F), que demanava la suspensió cautelar de la norma.

En un auto del 5 de juliol al qual ha tingut accés l’agència EFE, el TSJ considera que la suspensió només pot decidir-se quan els perjudicis són ‘irreparables o de difícil reparació’, un cas que el decret no vulnera. Així mateix, el tribunal entén que la mesura del Consell no perjudica els funcionaris públics del País Valencià.

El sindicat havia argumentat que la Generalitat va aprovar el decret sense consensuar-lo amb els representants dels treballadors públics i que la prevalença del català vulnerava la constitució espanyola, l’Estatut i la llei 4/1983. Ara, el sindicat té un termini de cinc dies –fins dilluns– per a presentar un recurs.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]