Tribunal Suprem TS

La Sala Contenciosa-Administrativa del Tribunal Suprem es reunirà dilluns que ve, 11 de febrer, per a estudiar el recurs pel qual l’Ajuntament de Rivas Vaciamadrid (Madrid) sol·licita que s’anul·li el ple d’aquesta sala que va decidir el passat mes de novembre que fossin els clients els qui assumeixin el pagament de l’impost sobre actes jurídics documentats – impost sobre hipoteques -, revertint el sentit de les sentències que tres setmanes abans una de les seves seccions havia dictat en sentit contrari.

La petició de l’empresa de l’habitatge de Rivas – els recursos de la qual van propiciar tant el gir jurisprudencial i la posterior rectificació – va ser admesa a tràmit el passat 10 de gener i això obliga a reunir novament tots els magistrats de la sala en ple per a revisar l’assumpte, han informat fonts jurídiques a Europa Press.

La petició de nul·litat per l’empresa municipal és obligada si pretén portar el fet ocorregut davant el Tribunal Constitucional per considerar que es van vulnerar les garanties processals. El recurs apunta com a possible il·legalitat que no s’informés les parts de la convocatòria del ple que va fixar finalment la posició final sobre l’assumpte.

El ple qüestionat, totalment fracturat – 15 vots enfront de 13 – va decidir el passat 6 de novembre després de 16 hores de deliberacions que són els clients els qui han de fer front al pagament de l’impost sobre l’impost sobre hipoteques. Dies després, el govern espanyol va regular via reial decret en sentit contrari.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb