tribunal constitucional

El ple del Tribunal Constitucional espanyol (TC) ha decidit per unanimitat no admetre a tràmit la qüestió d’inconstitucionalitat presentada pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ) contra el decret-llei de plurilingüisme del Consell ‘per considerar que hi ha defectes processals’.

L’alt tribunal valencià havia acordat de plantejar una qüestió d’inconstitucionalitat davant del decret llei 3/2017 pel qual es van adoptar mesures urgents per a l’aplicació, durant el curs 2017-2018, dels projectes lingüístics als centres educatius. Considerava que la norma aprovada pel govern ‘no feia sinó mantenir el model lingüístic sobre l’ús del valencià en els ensenyaments no universitaris recollit en el decret 9/2017 que havia estat suspès per l’alt tribunal mesos abans’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb