La Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem espanyol ha desestimat un recurs de la Plataforma d’Afectats del Banc de València contra la sentència de l’Audiència espanyola del 16 de maig del 2016 que confirmava la resolució de la Comissió Rectora del FROB (dictada el 27 de novembre del 2012 i ratificada el 25 de gener del 2013) per la que es va acordar la venda del Banc de València a Caixabank per un euro. Els magistrats del Suprem espanyol conclouen que en aquest procés ‘es van complir les garanties essencials del procediment’ tant pel que fa a la valoració de l’entitat com en l’adopció de mesures d’execució necessàries pels organismes competents ‘d’acord amb dades econòmiques i d’impacte elaborades prèviament per un grup d’experts independents’.

El Suprem espanyol nega la versió de la Plataforma d’Afectats i rebutja que la venda del Banc de València es dues a terme abans de l’aprovació dels informes de valoració de la Comissió Rectora del FROB. Segons la sala, la venda d’accions ‘es va produir el mateix dia de l’aprovació del pla de resolució per part del FROB, de manera que en el moment de l’aprovació existien informes previs valorant a aquesta entitat emesos per experts independents’. A més, els magistrats recorden que el FROB disposava d’un límit de temps per a la recapitalització i reestructuració dels diferents grups de bancs controlats pel FROB, i rebutgen que s’incomplís la legislació que exigeix que la venda estigui aprovada prèviament pel ministeri espanyol d’Hisenda i Administracions Públiques.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb