El Tribunal Suprem frena. L’última instància judicial ha fet públic un comunicat en què explica que serà un ple compost per més de trenta magistrats qui haurà de decidir qui ha de pagar els impostos derivats de les hipoteques. Aquesta decisió arriba l’endemà que el tribunal emetés una sentència en què establia que l’impost era responsabilitat del banc i no el client. Així, l’alt tribunal modificava la jurisprudència establerta fins ara.

Aquesta frenada, diu el president de la Sala del Contenciós-Administratiu de l’alt tribunal, Luis María Díez-Picazo, és perquè es tracta d’un ‘gir radical’ en la jurisprudència i tenint en compte ‘la seva enorme repercussió econòmica i social’, s’ha d’avaluar amb lupa.

La sentència d’ahir suposava l’anul·lació d’un article del reglament de l’impost (que establia que el client és el subjecte passiu de l’impost) per ser contrari a la llei. En concret, es tractava de l’article 68.2 d’aquest reglament, aprovat per reial decret. Ara aquesta suspensió queda en suspens.

Ahir l’Ibex-35 va patir un fort sotrac per la caiguda dels valors dels principals bancs. Banc Sabadell va liderar la caiguda del sector, amb una caiguda del 6,7%. Bankinter el va seguir de prop, amb un retrocés del 6,27%. Bankia (-5,11%) i CaixaBank (-4,54%) també van patir la decisió del Suprem, igual que el BBVA (-2,7%) i Santander (-2,05%).

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.