El Suprem espanyol rebutja els permisos dobles per paternitat en les famílies monoparentals

  • L'alt tribunal considera que validar aquesta petició excedeix les seves competències

VilaWeb
EFE
08.03.2023 - 14:51
Actualització: 08.03.2023 - 17:56

El Tribunal Suprem espanyol ha rebutjat que el progenitor d’una família monoparental tingui dret a un doble permís pel naixement i la cura d’un fill: les setze setmanes que li corresponen per llei, d’una banda, i les setmanes que en les famílies de dos progenitors correspondrien al segon, de l’altra.

En una resolució feta pública aquest migdia, el tribunal respon així al recurs de cassació presentat per la fiscalia arran de la condemna contra la Seguretat Social per part del Tribunal Superior de Justícia Basc per no haver reconegut el dret d’una mare d’una família monoparental el dret de vuit setmanes addicionals de permís.

L’alt tribunal espanyol ha estimat el recurs de la fiscalia perquè entén que el poder legislador és el responsable exclusiu del règim de prestacions de la Seguretat Social. I recorda que, en la reforma recent de la llei d’avortament espanyola, el senat va rebutjar “per majoria aclaparadora” una esmena que cercava que les mares de famílies monoparentals poguessin acumular el temps de permís que correspondria a ambdós progenitors.

I acaba dient: “Una intervenció d’aquest calibre dista molt d’allò que l’organització constitucional de l’estat encomana als jutges i tribunals. La seva funció és l’aplicació i interpretació de la norma, però no la creació del dret.”

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any