La ministra de Defensa espanyola, Margarita Robles, ha assegurat la continuïtat del general Félix Sanz Roldán com a director del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), fins a la fi del seu mandat, i de la cúpula militar que encapçala el Cap de l’Estat Major de la Defensa (JEMAD), Fernando Alejandre Martínez. És la primera vegada que un govern espanyol manté els comandaments militars de l’anterior. Sanz Roldán va ser nomenat màxim dirigent dels serveis secrets el 2009, sota el govern Zapatero, i el 2014 va ser ratificat en el càrrec pel govern de Mariano Rajoy.

El director del CNI va haver de donar explicacions al congrés espanyol pel vincle dels serveis secrets amb l’imam de Ripoll,  Abdelbaki es-Satti, cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils. La compareixença es va fer a la comissió de control dels crèdits destinats a despeses reservades –altrament coneguda com a comissió de secrets oficials–que és a porta tancada i els assumptes de la qual no transcendeixen.

En un comunicat, Robles ha apuntat que cal ‘donar a la ciutadania estabilitat, seguretat i defensa des d’una perspectiva col·lectiva i integrada per tal de promoure la pau internacional i la seguretat global’.

El ministeri espanyol de Defensa també ha informat que han estat ratificats en els seus llocs el general Javier Varela Sales com a cap d’Estat Major de l’Exèrcit de Terra (JEME), l’almirall general Teodoro López Calderón com a cap d’Estat Major de l’Armada (AJEMA), el general de l’aire Javier Salt Martínez-Avial com a cap d’Estat Major de l’Exèrcit de l’aire (JEMA) i l’almirall Juan Francisco Martínez Nuñez com a secretari general de Política de Defensa (Segenpol).

La ministra espanyola ha dit que ‘les forces armades són al servei de la societat i exerceixen una extraordinària missió en la defensa de la pau i la seguretat en el món’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]