El preu del lloguer de pisos a Catalunya el primer semestre es va situar en una renda mitjana de 982 euros al mes, cosa que va suposar un increment del 24,30% en relació amb el mateix període del 2017, segons l’informe semestral de la immobiliària ‘pisos.com’. La mitjana de superfície d’un pis de lloguer a Catalunya el primer semestre es va situar en 114 metres quadrats. La ciutat de Barcelona va registrar una mitjana del preu del lloguer el primer semestre en 1.796 euros al mes.

Davant aquests forts increments, Ferran Font, director d’estudis del portal ‘pisos.com’ ha subratllat que el creixement de les rendes de lloguer, sobretot en llocs on el lloguer residencial comparteix mercat amb el sector turístic, està registrant mensualitats que una part de la demanda difícilment pot respondre amb els seus ingressos.

Font assegura que aquest ‘escalfament’ del mercat del lloguer per l’impacte del turisme està provocant que ‘molts inquilins’ desviïn la mirada cap el mercat de la compra. El portaveu de ‘pisos.com’ admet que el cost del lloguer fa cada vegada més ‘complicat’ per a les famílies ajustar el seu pressupost, a la vegada que ‘l’encariment de les rendes amb contrast a l’immobilisme dels salaris, minva seriosament la capacitat d’estalvi’ de les famílies.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb