El president de la Generalitat, Quim Torra, ha rebut a palau una delegació de batlles nord-catalans que van signar un manifest contra la repressió espanyola. En el text denunciaven que la vulneració de drets durant l’1-O, així com la repressió que es va desencadenar després, que ha va comportar la pèrdua de l’autogovern i que part del govern de Carles Puigdemont sigui a la presó i a l’exili.

Guia de l’acte de Puigdemont, Comín, Ponsatí a Perpinyà

Els batlles nord-catalans es van posicionar primer en un manifest el 2018 en què es reivindicava el respecte a les llibertats i als drets fonamentals del poble català, i més tard un centenar de batlles en van publicar un altre al diari L’Indépendant, on explicaven que la situació a Catalunya havia degenerat. A més, acusaven la justícia espanyola de fer política i d’inventar-se noves nocions de violència.

Els signants, a més, feien una crida a l’estat francès i a la Unió Europea perquè pressionessin per obrir un diàleg entre els governs català i espanyol per aconseguir ‘una solució que respecti els drets de totes les parts’. El manifest acabava dient: ‘El futur de les nostres democràcies és en joc.’

Durant l’acte, Torra ha anunciat que convocarà la taula de partits i entitats independentistes la setmana vinent per a traslladar-los el contingut de la reunió d’ahir amb el president espanyol, Pedro Sánchez. Tanmateix, encara no ha fixat la data de la trobada.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb