Sant Llorenç del Cardassar

Els grups del PP al congrés i al senat espanyols han presentat una proposició no de llei i una moció, respectivament, instant el govern espanyol a dotar les Balears d’una unitat efectiva de la Unitat Militar d’Emergències (UME), amb presència permanent, per ‘facilitar la seva intervenció i reduir el temps de reacció en casos de risc greu per a la població’.

També demanen ‘que es doti urgentment les Illes de les infrastructures, recursos i mitjans necessaris que permetin el seu desplegament ràpid i efectiu, atesa la seva condició d’arxipèlag’. El PP destaca el cas de les Canàries que, per les dificultats arran del caràcter insular, compta avui amb dos destacaments permanents de l’UME.

D’ençà que es va fundar, l’UME ha actuat gairebé 500 vegades, de les quals només 13 a les Balears: 11 amb motiu d’incendis forestals i 2 per inundacions amb greus repercussions, com les recents al Llevant de Mallorca.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb