El Port de Barcelona ha registrat un benefici net en el primer semestre d’aquest 2018 de 27,6 milions d’euros, el que suposa un augment dels guanys del 26,6% respecte als sis primers mesos de l’any passat, i la xifra de negocis s’ha situat en 86,6 milions, un 7,3% més. El ‘cash flow’ operatiu de gener a juny suma 49,8 milions, fet que es tradueix en un repunt de l’11,7%, i el Port de Barcelona ha reduït significativament el deute a llarg termini amb el Banc Europeu d’Inversions (BEI), amb el qual després d’amortitzar 22,8 milions d’euros el deute se situa en 281,1 milions.

Pel que fa a trànsits, Conesa ha destacat que els sis primers mesos d’aquest 2018 han estat “el millor semestre de la història del Port de Barcelona en trànsit total”, i ha consolidat així el salt d’escala que l’enclavament portuari va experimentar l’any 2017, quan es va convertir en el port europeu amb creixement més gran.

I és que el Port de Barcelona ha canalitzat un total de 33,8 milions de tones de mercaderies, un 17,8% més, i el trànsit de contenidors, un dels trànsits més estratègics, ha superat els 1,6 milions de TEU –mesura equivalent a un contenidor de 20 peus–, un 18% més.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb