El pla de legislatura del govern presentat ahir pel president de la Generalitat, Quim Torra, inclou la potenciació del coneixement del català i l’aranès. Entre altres mesures, es preveu d’impulsar el Consorci per a la Normalització Lingüística i les estratègies d’ensenyament i aprenentatge del català per a adults, i fomentar el coneixement i ús de l’occità amb la campanya ‘Més aranès’, que passarà per la creació d’un cens d’entitats de foment d’aquesta llengua i una exposició itinerant.

Així mateix, el govern vol desplegar el Pla de Lectura 2020, preparar la candidatura de Sant Jordi com a Patrimoni Immaterial de la Unesco, incorporar quinze llibreries al distintiu de qualitat Llibreria de Referència de Catalunya, continuar amb la campanya ‘Fas 6 anys. Tria un llibre’, i desenvolupar el programa de Municipi Lector.

També es promocionarà la transversalitat de la cultura, es crearà una nova línia d’ajudes a projectes d’inclusió social; es desenvoluparà un pla d’accessibilitat a equipaments escènics i biblioteques, i es promocionaran programes de participació de joves.

Un nou carnet cultural
El govern espera també de fomentar la participació i el gaudi de la cultura a Catalunya amb una llei de patrimoni immaterial de Catalunya; la consolidació d’un carnet cultural, i la promoció de la mancomunitat cultural amb les quatre diputacions.

En el terreny del suport a l’ecosistema cultural i creatiu, el pla preveu promoure les condicions per a l’aprovació d’una llei estatal de mecenatge i recuperar l’impost de provisió de continguts digitals.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb