votar matar pdecat

El PDECat ha registrat a dos quarts d’una aproximadament la seva esmena a la totalitat contra el pressupost espanyol. Una decisió adoptada ahir en una reunió de la direcció del partit, diputats de Junts per Catalunya i els presidents Quim Torra i Carles Puigdemont (per videoconferència). Si dimecres que ve el PDECat i ERC (que també ha presentat una esmena a la totalitat) mantenen aquesta posició i voten a favor de tombar el pressupost, quedaran definitivament rebutjats. La votació coincidirà amb el segon dia del judici de l’1-O. Amb tot, les dues formacions disposen encara de la possibilitat de retirar ‘in vocce’ a l’últim moment el seu text, i en un últim extrem, votar-hi en contra.

A la seva esmena, el PDECat recorda que els seus disputats van donar suport a la moció de censura contra Mariano Rajoy amb la voluntat de ‘recuperar l’activitat política com a instrument de diàleg per abordar problemes i debats polítics’, però ‘des que es va aprovar la moció de censura l’esperit de recuperar el diàleg ha tingut un recorregut molt limitat’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb