El nou president del PDECat, David Bonvehí, ha assegurat que el seu partit està obert a dialogar amb el rei d’Espanya si vol abordar la qüestió catalana: ‘Som els del diàleg, qualsevol que vulgui parlar amb nosaltres, aquí ens te.’

No obstant això, si el monarca vol fer aquest pas, primer li demanaran que ‘es retracti i demani perdó’ del discurs del 3 d’octubre del 2017 contra el govern de la Generalitat i sense fer menció als ferits de l’1-O. ‘Va ser desafortunat i no va estar encertat’, ha declarat Bonvehí. I ha afegit que ‘no anava d’acord amb allò que pensa la majoria del poble de Catalunya’.

Bonvehí ha fet aquestes declaracions després d’haver dit Felip VI al president del Parlament de les Illes Balears, Baltasar Picornell, que està disposat a dialogar, si bé ha reconegut que és molt difícil perquè ‘hi ha partits més reticents i de més disposats al diàleg’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb