Felipe VI diu ara que està disposat a parlar amb els partits independentistes. Ho ha fet saber el president del parlament balear, Baltasar Picornell, després de la reunió que ha mantingut avui al matí amb el rei espanyol al Palau de l’Almudaina. Diu Picornell que Felipe VI li ha comunicat que creu necessària una mediació entre partits independentistes i unionistes a Catalunya i que cal que ‘es construeixin ponts que facilitin el diàleg’. Picornell ha explicat després de l’audiència que Felipe VI ‘intenta parlar amb les parts que hi estan disposades’, però que ‘hi ha partits renuents a fer-ho’.

D’ençà del discurs del 3 d’octubre, en què va avalar la repressió, Felipe VI ha mantingut un discurs i un to bel·ligerant i de menyspreu envers l’independentisme i els seus dirigents polítics represaliats.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb