Brexit May

El parlament britànic ha aprovat aquest vespre l’esmena Brady, que demana a la primera ministra del Regne Unit, Theresa May, que renegociï l’acord del Brexit amb la Unió Europea (UE). Les institucions europees s’han negat fins ara a renegociar el Tractat de Retirada, que compta amb el suport dels 27 estats membres de la UE. S’ha aprovat per pocs vots de diferència (317 a 301).

Theresa May demanarà a la UE de renegociar l’acord del Brexit

May ha intentat convèncer la majoria dels diputats conservadors que van tombar l’acord del Brexit el 15 de gener amb la promesa de tornar a Brussel·les a renegociar el Tractat de Retirada, en especial la qüestió de la frontera entre Irlanda i Irlanda del Nord. L’esmena aprovada proposa de substituir el ‘blackstop’ –el mecanisme per a evitar l’establiment d’una frontera dura– per una altra solució.

Westminster també ha aprovat l’anomenada esmena Spelman, que demanava d’afegir al Tractat de Retirada que el Regne Unit no pogués sortir de la UE sense acord. La votació ha estat molt ajustada i s’ha decidit només per vuit vots (318 a 310). Abans, el parlament britànic ha refusat altres esmenes que s’havien presentat.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb