ACN València.-El País Valencià ha incrementat en un 18,4% interanual l’arribada de turistes estrangers durant el primer semestre del 2017, amb un total de 3.893.936 de visitants internacionals fins al juny, segons l’informe elaborat per l’Agència Valenciana del Turisme a partir de els resultats de l’enquesta de Moviments Turístics en Frontera (Frontur), que ha publicat aquest dilluns l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Segons que ha remarcat el govern valencià a través d’una nota de premsa, només al mes de juny, el creixement és del 19,7% interanual, amb un total de 873.848 turistes estrangers. Aquest increment està per sobre de la mitjana estatal, situada en un 11,6% respecte al mateix mes de l’any anterior.

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que ‘el bon comportament del turisme en el primer mes de la temporada estival, referma les previsions que fem servir per al conjunt de l’estiu i de l’any’. En aquest sentit, Colomer ha remarcat que aquest indicador sobre arribades de turistes internacionals és fonamental per a l’increment de la rendibilitat del sector, per l’impacte que la seva despesa en destinació té sobre l’economia valenciana i la creació d’ocupació, i alhora ha apuntat que referma la posada en marxa de productes turístics diferents, més centrats en viure experiències singulars i lligats a la cultura, la gastronomia, etcètera.

En la seva opinió, ‘suposa una fita en la nostra capacitat per diversificar l’oferta i atreure nous públics, així com un reconeixement a l’esforç d’un sector que és fonamental per a l’economia valenciana’. En aquest context, ha volgut recordar que, segons les previsions del seu departament, el País Valencià rebrà aquest estiu prop de 4 milions de turistes internacionals, el que representa un increment de prop del 10% en relació amb de la temporada estiuenca de 2016. Es preveu una despesa total superior als 4.000 milions d’euros, fet que suposa un increment del 12% enfront del mateix període de 2016.

Seguint aquesta dinàmica, per al conjunt de 2017, Colomer ha indicat que el País Valencià espera arribar als 8,5 milions de turistes estrangers, registrant un nou rècord històric en superar els 7,8 milions de l’any passat.Respecte a les dades referents al passat mes de juny, l’enquesta Frontur mostra que els turistes estrangers que han arribat al País Valencià per aeroport han augmentat un 17,7%, mentre que els que ho van fer per carretera han pujat un 37,4% interanual.Per mercats el creixement és especialment destacable en el cas del mercat francès, amb un creixement del 36%; l’alemany (+ 33,9%) i el britànic (+ 3,1%) amb més de 300 mil turistes arribats durant el passat mes.El govern valencià destaca que el mercat britànic acumula un creixement del 15,3% interanual durant el primer semestre de l’any, amb una quota del 35,5%. Altres mercats que també registren resultats positius fins al juny són els països nòrdics amb una pujada del 21% interanual i França, que augmenta un 14,9% respecte al mateix període de l’any anterior.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]