El 2018 ha començat amb bones notícies pel que fa a la desocupació. El ministeri de Treball espanyol ha publicat avui les dades anuals i el descens és generalitzat a tot el país. Concretament, el País Valencià encapçala la caiguda amb un 7,94% menys de desocupats, és a dir, 33.258 persones ja no consten als registres dels serveis d’ocupació. Ara mateix hi ha 385.705 treballadors sense feina al País Valencià.

El Principat ha registrat un descens molt similar, concretament del 7,85%. 35.627 persones ja no són als registres dels serveis d’ocupació. La xifra de desocupats al Principat és de 418.018 persones. Pel que fa a les Illes, la caiguda és més moderada (5,29%). El 2017, 3539 treballadors han abandonat els registres dels serveis d’ocupació. Ara mateix hi ha 63.369 persones sense feina a les Illes.

Les dades del desembre
El País Valencià també ha aconseguit els millors registres de reducció de desocupació durant el mes de desembre. En concret de l’1,53%. Al Principat el descens ha estat de l’1,05% i a les Illes del 0,96%.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb