Unes declaracions del nou ambaixador espanyol a la UNESCO han causat molta sorpresa a Andorra. En una entrevista, responent una pregunta sobre el procés independentista català, Juan Andrés Perelló  ha dit: ‘Crec que si Catalunya aspira a convertir-se en Andorra, una reflexió seriosa demostra que no és la cosa més indicada al segle XXI.’

L’expressió del nou ambaixador, gens diplomàtica, que ha causat molt malestar al govern andorrà, potser es pot explicar pel fet que, en realitat, no és cap diplomàtic de carrera sinó un més dels dirigents socialistes reconvertits en ambaixador amb l’arribada de Pedro Sánchez al poder. Perelló, qui havia estat diputat a les Corts Valencianes, senador i eurodiputat, ha estat nomenat ambaixador delegat permanent a la UNESCO, tal com l’ex-paer en cap de Lleida, Àngel Ros, precisament a Andorra.

Juan Andrés Perelló és membre de la comissió executiva federal del PSOE i secretari de l’àrea de Justícia i Nous Drets.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb