Bertrand Pancher serà el co-president d'aquest grup

Antics membres de la Unió de Demòcrates i Independents (UDI), del Partit Socialista, nacionalistes corsos i diputats no inscrits en cap grup han portat a terme una idea inèdita fins ara a l’Assemblea Nacional Francesa, la creació d’un partit territorial que es dirà ‘Llibertat i territori’. Estarà co-presidit per Philippe Vigier i Bertran Pancherex-membre de l’UDI.

‘Ens neguem a veure l’Assemblea Nacional com un plató. Ha de permetre la representació dels francesos i del francès en tota la seva diversitat i la singularitat dels territoris que hi viuen. Portarem aquest requisit amb nosaltres oposant-nos a la política de la majoria quan sigui necessari’, diu el seu comunicat aquesta nova formació, formada per setze diputats. Però tampoc no descarten d’arribar a acords amb altres forces republicanes per tal obeïr a l’interès general.

Els setze diputats conformaran el grup més petit de l’Assemblea juntament amb l’Esquerra democràtica i republicana (GDR) i per darrere dels disset diputats de França Insubmisa. ‘No serem una crossa ni un grup de l’oposició’, diu Jean-Michel Clemente, mentre que Philippe Vigier promet que el grup donarà llibertat de vot als seus membres.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb