simbols franquistes

El Ministeri de Justícia espanyol ha demanat a quinze municipis valencians que retiressin els vestigis franquistes que encara hi havia en espais públics. Són Alacant, Bolbait, Camporrobles, Castell de Castells, Castelló de la Plana, Cotes, la Iessa, la Llosa de Ranes, Novelda, el Pilar de la Foradada, el Pinós, la Pobla de Vallbona, Sucaina, Teulada i Tous.

Els quinze ajuntaments esmentats han rebut una carta del director general per a la Memòria Històrica, Fernando Martínez López, que demana certificació sobre ‘la no-existència de simbologia d’exaltació al seu municipi’ i, en cas que n’hi hagués, que compleixi la Llei de Memòria Històrica. El Ministeri de Justícia espanyol ha informat en un comunicat d’aquesta petició de la Direcció General per a la Memòria Històrica, i alhora ha demanat al Consell que verifiqui l’eliminació d’elements d’exaltació de la guerra de 1936-1939 i de la dictadura.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb