El Ministeri de Justícia espanyol farà arribar, a tots els registres civils, la instrucció de facilitar el canvi de nom dels menors transsexuals que ho sol·licitin. La mesura s’adoptarà de manera transitòria per a donar una solució a aquestes famílies mentre es tramita al Congrés espanyol la reforma llei que permet aquest canvi registral només als majors d’edat que han canviat de sexe. La decisió s’ha anunciat després d’una reunió entre la ministra espanyola, Dolores Delgado, amb l’associació de famílies de menors transsexuals Chrysallis. Els representants de l’associació han recordat a la ministra que el govern espanyol no havia atès encara la proposició no de llei aprovada al Congrés l’octubre de 2016 que instava l’executiu a dictar una instrucció que, precisament, facilités aquest canvi de nom als menors.

Després de la reunió, el director general dels Registres i del Notariat, Pedro Garrido Chamorro, ha recordat que l’actual regulació vulnera drets fonamentals dels menors transsexuals i llastra el seu desenvolupament personal d’acord a la seva pròpia identitat sexual, aspectes que tractarà d’evitar tant la instrucció que ja es prepara com la reforma legal en tramitació parlamentària. Actualment, la Comissió de Justícia del Congrés espanyol estudia les esmenes presentades a la proposta de reforma de la llei, registrada pel Grup Socialista el 20 de febrer de 2017.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb