Sabem que una bona alimentació infantil és la base d’una bona salut que, fins i tot, arriba a determinar la que es té d’adult. Però, què fer si els nens rebutgen el menjar? Les psicòlogues Patricia Ramírez i Yolanda Cuevas ens donen unes pautes per aconseguir que el moment del menjar no es converteixi en un martiri per als pares en aquest article, inclòs al nostre monogràfic “Alimentació i salut infantil”.

Pares, us sona aquesta frase: “aquest nen no em menja res?” En ella s’amaguen continguts com:

• Exageració i preocupació per la vostra part: de vegades penseu que no és suficient menjar o que passarà gana, quan la realitat és que vivim en una societat amb excés de recursos.

• Problemes amb les vostres expectatives: en ocasions voleu complir amb elles oferint una estona més al parc si s’acaba l’entrepà, o una llaminadura si, a més, es menja el plàtan sencer.

La majoria de les vegades sou els pares, amb el vostre estil de vida, costums i educació, els que organitzeu l’alimentació dels nens. Però falta atendre els canvis evolutius en el seu desenvolupament i els emocionals, com poden ser la tornada a l’escola, la fi de curs o l’arribada d’un germà a la llar, així com les necessitats físiques, com la de realitzar determinats esports que exigeixen diferents esforços físics.

Una cosa és fer menús per capritx dels nens i una altra, saber adaptar-se a les seves necessitats. El menjar pot ser el mateixa per als germans però no la quantitat, i això no vol dir que qui menys mengi “no menja res”. Durant l’any, els nens passen per diferents etapes de desenvolupament físic i emocional que condicionen la seva alimentació, i cal saber detectar-les.

Per seguir llegint l’article, feu clic aquí.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb