‘La tertúlia proscrita’

El Mercat de Prop de Preixana promociona la gastronomia de l’Urgell

  • Ofereix exhibicions de cuina on participen cuiners de renom, com ara Xixo Castaño i Vicent Guimerà

VilaWeb
Redacció
09.12.2016 - 02:00
Actualització: 09.12.2016 - 12:08

El Mercat de Prop de Preixana s’organitza aquest cap de setmana amb un programa ple d’activitats gastronòmiques. La iniciativa respon a la necessitat d’ajudar els petits productors agraris a fer-se conèixer i a promocionar-se. Durant dos dies, els visitants podran passejar i comprar a diversos expositors que ofereixen productes artesanals i de proximitat.

També hi haurà activitats paral·leles tant per a professionals del sector com per a afeccionats a la cuina. S’hi destaca la presència de cuiners de prestigi, com ara Xixo Castaño, del restaurant Malena, amb una Estrella Michelin, i Vicent Guimerà, del restaurant L’Antic Molí, considerat Millor Cuiner 2016, que participaran en l’activitat del Showcooking. Així mateix, s’ha creat un espai de trobada entre productors i possibles clients d’àmbits diferents, com ara restaurants, botigues especialitzades, cadenes d’alimentació, fundacions…

Hi haurà més activitats, com ara un concurs culinari per a incentivar la participació del públic, a més de tasts de vins, caves i cerveses. Els més petits també hi tindran un lloc: els tallers pensats per a acostar-los la gastronomia i explicar-los la importància d’una alimentació sana. Alguns d’aquests tallers són ‘La sopa de lletres’, per a parlar de la seguretat dels aliments’, i ‘Fem el nostre hort’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any