Marta Rovira va decidir d’emprendre el camí cap a l’exili la setmana passada. Una decisió que només coneixien Turull, Rull, Bassa, Romeva i Forcadell, que també van ser citats al Suprem espanyol i contra els quals el jutge Pablo Llarena va dictar presó provisional sense fiança. Segons que publica el bisetmanari El 9 Nou, la secretària general d’ERC feia dies que se sentia vigilada i per això va idear un pla per a despistar vigilants possibles.

Després del ple d’investidura de dijous, el marit de Rovira va viatjar amb cotxe cap a Madrid acompanyat d’una dona que se li assemblava molt. Amb aquest esquer, Rovira va voler distreure vigilants possibles de la policia espanyola mentre emprenia el camí de l’exili.

Segons el bisetmanari, l’exili de la dirigent d’ERC va agafar completament per sorpresa a amics i companys de partit de Vic que es van traslladar a Madrid per a donar-li suport. ‘Ni el cercle d’amics més propers’ sabia res sobre la decisió de Rovira, per raons obvies de seguretat.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb