El jutge instructor de la localitat Ragusa (Itàlia), Giovanni Giampiccolo, ha ordenat d’alliberar el vaixell de l’ONG Proactiva Open Arms, que romania immobilitzat al port sicilià de Pozzallo. Així ho ha confirmat a Europa Press l’advocada de Proactiva Open Arms, Rosa Emanuela El Far. ‘El jutge ha disposat l’alliberament del vaixell. Estem molt feliços’, ha assenyalat. Ara els voluntaris de l’organització podran tornar a rescatar persones en el mar Mediterrani. El jutge investiga l’ONG per suposadament haver afavorit la immigració clandestina.

Itàlia va confiscar de manera preventiva el vaixell el 19 de març. Des de llavors, el vehicle estava immobilitzat al port de Pozzallo, on va atracar després d’esperar-se quaranta-vuit hores fins que el govern italià li va assignar un port segur.

El vaixell portava dos-cents setze immigrants que havien rescatat en aigües internacionals davant les costes de Líbia. Enmig del rescat, una patrullera de guardacostes libis va amenaçar de mort els voluntaris de l’Open Arms si no els lliuraven les dones i els infants que havien estat rescatats d’una barcassa inflable amb cent una persones a bord. La fiscalia de Catània acusa els responsables del vaixell de no haver lliurat les persones als guardacostes libis.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]