El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata ha citat pel pròxim 18 de novembre en qualitat de testimonis l’expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González i l’exministre i expresident del País Valencià, Eduardo Zaplana, pels ‘papers de Bárcenas’ i, concretament, en relació amb la transcripció d’unes converses de les diligències del ‘cas Lezo’, que s’han incorporat a la investigació.

Es tracta del cas pel qual González ha estat uns sis mesos empresonat preventivament a Soto del Real. A més, el jutge també cita l’empresari Javier López Madrid; l’exgerent del Canal Isabel II, Ildefonso de Miguel i el president del Grup Intereconomia, Julio Ariza, en qualitat de testimonis; i l’expresident de Degremont Iberia SA, José del Castillo, per un delicte de suborn.

En relació a aquest darrer, el jutge vol que declari per si coneixia el pagament d’abonar comissions per aconseguir l’adjudicació de les obres així com al Partit Popular. ‘La finalitat de la diligència és verificar si han tingut lloc les entregues anotades en els denominats ‘papers de Bárcenas’ o ‘comptabilitat B’ del Partit Popular aparentment efectuada per ‘Gre (Rafael P.), ‘R.Palenc’, ‘Rafa Palencia’ i ‘Rafael Palencia’ en els exercicis 1998, 2000, 2007 i 2008 i, per altra, si ha existit una vinculació entre les citades entregues i les adjudicacions de contractes públics de les quals ha estat beneficiària l’empresa Degremont SA’, assenyala De la Mata en la interlocutòria.

Per últim, cita el jutge a declarar com a testimonis el director financer i un conseller d’aquesta empresa, Jesús Tavallo i Jaime Montaner, ‘coneixedors, en funció de les declaracions de Salado Suárez, de les pràctiques comercials i financeres de la companyia en el període en què es produeixen els pagaments abans referits’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]