Enguany, el Festival de Jazz de Xàbia es farà aquest cap de setmana i acabarà dilluns. El certamen començarà dissabte amb la cantant Arantxa Domínguez i el prestigiós pianista Ricardo Belda i el seu ‘Proyecto Sólidos’. Aquest grup experimenta des de la seva perspectiva jazzística, a banda de tocar peces de creació pròpia i jugar amb la improvisació, sense perdre la seva essència.

Arantxa Domínguez ofereix, en l’espectacle, una improvisació vocal en què conflueixen diversos estils de la tradició jazzística. Els acompanyaran Luis Llario al contrabaix i Felipe Cucciardi a la bateria.

Aquest mateix dissabte actuarà el grup de fusió New York Bojaira Project, que barreja la improvisació del jazz amb l’emoció del flamenc. El grup va néixer de la mà del pianista andalús Jesús Hernández, qui aconsegueix un llenguatge propi a partir de les experiències amb el flamenc, el jazz, la música clàssica i la brasilera. L’acompanyen Tim Ferguson al contrabaix, Mark Holen a la bateria i el cantaor i flautista Alfonso Cid. Interpretaran un repertori amb elements harmònics del jazz que permet de crear una combinació poderosa d’energia i subtilesa.

Diumenge pujarà a l’escenari la Barcelona Big Blues, banda creadora de sons enèrgics, amb la cantant Myriam Swanson, que té una de les veus més poderoses del rhythm-and-blues del país.

Finalment, el festival acabarà dilluns amb l’Anthony Strong Band. El pianista Anthony Strong és l’encarregat dels arranjaments i l’orquestració de les peces de la banda, a les quals aconsegueix de donar un aire positiu, una energia fresca i una nova brillantor. La banda la completen el baterista Dave Ohm, el baixista Spencer Brown, el saxofonista Alam Nathoo i el trompetista Gavin Broom, que barregen grans estàndards del jazz amb composicions originals.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]