El govern del Japó ha anunciat que el juliol del 2019 es podrà tornar a pescar balenes sense cap restricció a les seves aigües. L’executiu trenca així el compromís amb la Comissió Balenera Internacional, creada el 1946 per a garantir la preservació d’aquests cetacis i evitar-ne la pesca indiscriminada. El 1982 es va acordar una moratòria de la pesca comercial de balenes, però les entitats animalistes havien denunciat que el Japó violava aquest acord.

Els baleners han continuat capturant balenes a l’Oceà Antàrtic i el Pacífic Nord, però amb finalitats suposadament científiques. El país havia maldat per modificar l’acord i aconseguir que la pesca de balenes fos permesa i regulada. Com que no ho va aconseguir, va abandonar l’organització. La decisió d’avui ha despertat la preocupació d’algunes organitzacions animalistes, que alerten de la possibilitat que la xifra d’animals capturats augmenti.

 

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb