El conseller d’Afers Socials, Chakir El Homrani ha qualificat d”animalada’ la proposta del PP d’ajornar l’expulsió de les dones migrades que donin els seus fills en adopció. Creu que caldria que el partit expliqui ‘clarament’ la proposta però a priori, el titular d’Afers Socials creu que és un ‘atemptat’ al dret dels infants, al dret de les dones i als drets humans més bàsics. En una entrevista a RAC1, El Homrani ha recordat que els processos d’adopció són confidencials i un àmbit on els drets dels infants estan per sobre fins i tot de la relació dels pares, per la qual cosa ha d’estar molt justificada la separació de pares biològics i fills. Per tant, conclou que ‘no es pot mercadejar de cap de les maneres’. El Homrani ha recordat que les adopcions internacionals han baixat els darrers anys perquè cada cop estan més controlades.

Pel que fa al conflicte al voltant dels menors estrangers que no estan acompanyats pels seus pares, El Homrani ha reiterat que no hi ha un problema generalitzat i ha situat els índex de delinqüència d’aquest col·lectiu al d’altres joves del país. El Homrani ha reconegut que molts dels nois que entren al sistema de protecció tenen ‘dinàmiques de carrer típiques del país d’origen’ i per tant, són ‘refractaris’ al sistema de protecció, per la qual cosa, és un àmbit que cal treballar. El Homrani ha demanat de no categoritzar els joves perquè això els ‘deshumanitza’ i de no ‘edulcorar’ episodis com el de Castelldefels.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb