El Grup Zeta ha anunciat un expedient de regulació d’ocupació a El Periódico per retallar un 45% la massa salarial dels gairebé quatre-cents treballadors que sumen la redacció i els departaments d’administració, sistemes, publicitat i logística del diari. Tot i que no ha donat més detalls de la reestructuració plantejada, la direcció del grup ha indicat que es deu a causes organitzatives i proposa estudiar mesures alternatives als acomiadaments forçosos com baixes voluntàries. El comitè d’empresa ha manifestat el seu rebuig frontal a la mesura en considerar que ‘dinamita el clima laboral i els acords signats el juliol passat amb noves rebaixes salarials fins al 2020 després d’un conflicte amb una vaga de tres dies’.

Els representants dels treballadors també han assegurat que l’ERO ‘farà impossible’ la publicació del rotatiu ‘tal com el coneixíem fins ara’. A més, també han traslladat a la direcció la ‘falta d’informació clara’ sobre l’evolució del negoci, la renegociació del deute amb la banca i el model de negoci que volen implantar.

L’empresa ha donat per iniciat el període de negociació de dos mesos, que inclou un mes previ a la presentació d’un ERO i el mes propi del període de consultes obligatori.

El Grupo Zeta es troba en una situació financera crítica. A principis de gener va anunciar que tancaria les revistes Interviú i Tiempo tant en l’edició paper com la versió digital.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb