El Gran Wyoming, conductor del programa ‘El intermedio’, durant el programa d’ahir, va demanar disculpes pel polèmic gag del seu col·laborador, Dani Mateo, en el qual acabava mocant-se amb una bandera espanyola. Wyoming va excusar-se dient que no hi havia cap intencionalitat política darrere del gag, que simplement, era humor. ‘Però si la broma no ha funcionat i en lloc de fer riure ha generat crispació social, és evident que es tracta d’un gag fallit i per tant no tenim problemes a demanar disculpes a aquells que s’hagin pogut sentir ofesos’, va afegir.

També va explicar que d’aquesta polèmica se n’havien derivat algunes injustícies, com ara ‘l’embolic en el qual s’ha trobat abocat La Sexta’ i ‘l’acarnissament’ a què va ser sotmès Dani Mateo. Fou en aquell moment quan va comparèixer Mateo, qui, en to humorístic, es va espolsar la responsabilitat dient que ell simplement havia interpretat un gag escrit per un altre guionista.

A l’esquetx, Mateo recitava el prospecte del medicament Frenadol, amb gran solemnitat i amb l’himne espanyol sonant de fons. En un moment determinat, esternudava i es mocava amb la bandera espanyola. La broma continuava amb el còmic demanant disculpes. Els fets van esdevenir polèmics quan La Sexta, cedint a les crítiques, va eliminar el vídeo de la seva web.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb