El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha anunciat que dissabte el govern obrirà les inscripcions per poder optar a les 500 places que es crearan al cos dels Mossos d’Esquadra. Jané ja ha signat la convocatòria i ha afirmat que no vulnera ‘l’ordenament estatal’. L’anunci s’ha fet durant l’acte de cloenda de l’escola d’estiu de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

D’aquesta manera, el govern es manté ferm en la seva determinació per a contractar 1.500 nou agents en els pròxims dos anys. Cal recordar que el ministeri d’Hisenda espanyol ha intentat impugnar les noves contractacions perquè considera que van en contra de la llei d’estabilitat pressupostària. Segons el ministeri, les finances de la Generalitat només li permeten contractar cinquanta agents nous.

El conseller ha assegurat que donen garanties als opositors ja que han atès el requeriment del Ministeri d’Hisenda després de modificar l’acord de l’abril i deixar-lo en cinquanta places i aprovar una nova oferta complementària de 450. Entre les novetats de les bases de la convocatòria, s’amplia l’edat per presentar-s’hi de 35 a 65 anys i caldrà el títol de batxillerat, mentre que fins ara el requisit era haver acabat l’ESO. També es permetran els tatuatges visibles sempre i quan no siguin ofensius i no superin els quinze centímetres quadrats a la zona del coll i els setanta en els braços.

La conselleria d’Interior considera que Catalunya hauria de tenir com a mínim 18.200 agents en actiu per a garantir la seguretat del país, sobretot en el context d’alerta 4 per ‘amenaça terrorista’. Actualment els mossos tenen 16.800 agents. La convocatòria per les primeres 500 places noves es publicarà demà al DOGC.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]