El vice-president i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha assegurat que el govern reclamaria 7.607 milions d’euros de ‘deutes pendents’ de l’estat espanyol amb Catalunya a la comissió mixta d’Afers Econòmics que es farà el dia 25 de setembre. Aragonès n’ha parlat en una comissió parlamentària en què ha explicat les raons de l’absència de representants de la Generalitat en les darreres reunions del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF).

Ha assenyalat que les negociacions en matèria financera amb l’estat espanyol han de ser bilaterals i n’han de resultar acords concrets. ‘Hi ha un canvi de to, però s’ha de veure si hi ha un canvi de partitura’, ha dit. Amb tot, ha subratllat que la negociació ‘de fons’ amb l’estat espanyol no ha de ser sobre el finançament o l’autonomia, ‘sinó sobre autodeterminació’.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb