El govern plantejarà el traspàs complet de Rodalies en la comissió bilateral d’infraestructures, després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, hagin reactivat avui aquest tipus de comissions. Això és el que ha dit el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, durant una comissió parlamentària en la qual ha presentat les línies d’actuació del departament. Calvet ha reclamat a l’estat espanyol que ‘compleixi els compromisos fixats al traspàs’, que es va produir l’any 2010, i ha criticat que aquest fos ‘incomplet’ i que no se’l dotés d’un finançament adequat.

Calvet ha assegurat que Rodalies ha de ser un dels punts que s’abordin durant la comissió bilateral perquè els incompliments de l’estat espanyol són ‘flagrants’. ‘Creiem que per a millorar Rodalies l’única mesura efectiva és assolir les plenes competències sobre les infraestructures ferroviàries’, ha afirmat el conseller de Territori.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb