El govern ha aprovat avui el nomenament de Mireia Borrell i Porta com a directora general de Relacions Exteriors, un càrrec que depèn de la Conselleria d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència que dirigeix Ernest Maragall.

El càrrec estava vacant de l’abril d’enguany, quan el govern espanyol va decidir de destituir la qui n’era directora, Marina Borrell i Falcó, fent ús de la potestat de l’article 155. Va permetre a l’ex-conseller Lluís Puig d’entrar en un acte de la Delegació del Govern a Brussel·les, quan tenia ‘la instrucció’ de no permetre-ho.

Mireia Borrell és doctora en Economia política europea per l’European Institute de la London School of Economics (LSE) i va cursar la llicenciatura en Economia a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i el màster en Economia Política Europea a la mateixa LSE.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb