El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publica avui els nomenaments del govern de quatre membres més del consell assessor per l’impuls del Fòrum Cívic Constituent que encapçala Lluís Llach. Són Dolors Feliu, destituïda dilluns com a directora general de Serveis Consultius i Coordinació Jurídica de la Generalitat; Ada Ferrer-i-Carbonell, doctora en Economia; Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector; i Josep Maria Ganyet, enginyer informàtic.

Aquests quatre noms se sumen als dotze que van fer-se públics l’octubre passat: Lluís Llach, Antonio Baños, Carmina Castellví, Jordi Domingo, Albano-Dante Fachin, Jaume López, Àngels Martínez, Albert Noguera, Montserrat Palau, Miquel Puig, Marta Rovira Martínez, Gabriela Serra i Beatriz Talegón. L’organisme és paritari, té setze membres, que no reben cap retribució econòmica per la seva feina.

Aquest organisme té l’objectiu d’animar les entitats i organitzacions socials del país a crear un fòrum de participació ciutadana que reflexioni sobre el futur de Catalunya. També les assessorarà tècnicament perquè, al final del procés, les conclusions del debat arribin al parlament. En cap cas redactarà una constitució catalana, sinó que haurà de ser la cambra qui decideixi què fer amb les conclusions que rebi.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb