El conseller d’Afers Estrangers, Ernest Maragall, ha anunciat que el govern mantindrà el pla d’obertura de les delegacions a l’estranger malgrat l’amenaça del ministeri dirigit per Josep Borrell de posar-hi impediments. En declaracions al parlament, Maragall ha dit que les delegacions s’ajustaven a la llei i que la posició que pugui tenir Borrell no és vinculant. I sobre l’informe desfavorable del ministeri ha dit que no li semblava pas un informe, sinó ‘un article d’opinió, un panflet, literatura de partit’. El conseller ha dit que la setmana vinent s’inaugurarà la delegació als Estats Units, i la següent sis més: Lisboa, Estocolm, Tallin, Beirut, Viena i Zagreb. ‘Es confirma l’atac directe del ministeri d’Exteriors a l’acció exterior catalana. No ens deturaran. Obrim ja Washington i el govern aprovarà immediatament la creació de sis noves delegacions’, diu Maragall.

Borrell ha atacat les delegacions tancades durant el 155 que ja s’havien reobert, les del Regne Unit, Alemanya, Itàlia, Suïssa i França, i va denunciar el govern al·legant que havia obert les delegacions sense haver esperat els informes tècnics requerits.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb