El govern i els comuns segellen l’acord per aprovar el pressupost del 2022

  • Es crearà una comissió de seguiment que es reunirà com a mínim trimestralment per avaluar l'execució dels acords

VilaWeb
Redacció
16.12.2021 - 10:57
Actualització: 16.12.2021 - 12:26

El govern i En Comú Podem han tancat un acord per aprovar el pressupost de la Generalitat pel 2022 que serà presentat avui mateix pel president, Pere Aragonès i la presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem, Jéssica Albiach. En un text de disset pàgines signat conjuntament per les dues parts, diuen que els comptes han de ser una ‘eina útil per a la recuperació social i econòmica del país que signifiqui un clar canvi de rumb del país’ i que deixaran enrere les retallades.

En el document hi apareixen especificades la partida de 1.000 milions d’euros d’inversió en habitatge, un impost sobre habitatges buits a persones físiques que tinguin més de quinze pisos en aquesta situació durant més de dos anys i un altre sobre aliments ultraprocessats.

Com ja s’havia anunciat, també es preveu la reducció de l’IRPF per a les rendes més baixes, 80 milions per a salut mental, 50 milions per al dentista públic, una paga extra al personal de neteja dels centres sanitaris i 160 milions d’euros per tal de recuperar l’activitat assistencial no relacionada amb l’atenció a la covid-19.

L’últim punt del document fa referència al seguiment de l’acord. Govern i comuns han decidit crear una comissió de seguiment integrada per tres representants del Govern i tres representants d’en Comú Podem, encara pendent de fixar els noms, amb l’objectiu ‘d’avaluar l’execució dels acords que s’estableixen en el document i resoldre els dubtes o els conflictes que puguin sorgir en el seu desenvolupament’.

Una comissió que, segons el text pactat, s’haurà de reunir ‘com a mínim’ amb caràcter trimestral durant el període d’execució dels pressupostos per al 2022. Així mateix, també es preveu una reunió coincidint amb el final de l’exercici pressupostari per tal d’avaluar ‘l’estat d’execució’.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any