El govern francès ha anunciat el nomenament de Laurent Pietraszewski com a alt comissionat per a les pensions, arran de la dimissió de l’anterior responsable de l’avaluació de la reforma del sistema de pensions, Jean-Paul Delevoye, per conflicte d’interessos.

En un comunicat, el palau de l’Elisi ha informat que el president francès, Emmanuel Macron, ha decidit el relleu, amb rang de secretari d’Estat. El nou nomenament arriba en un moment en el qual els plans de reforma del sistema de pensions s’han trobat amb el refús frontal dels principals sindicats, que han organitzat manifestacions i vagues arreu del país.

L’estat francès es troba immers en el caos de transports d’ençà del passat 5 de desembre, quan va començar una vaga indefinida del sector que afecta principalment la xarxa de trens i metro.

Els sindicats van fer ahir una altra manifestació per a protestar contra la reforma del sistema de pensions que pretén d’unificar un sistema complex i preveu com una de les mesures més significatives la d’afegir dos anys a la xifra que s’ha d’haver cotitzat per percebre una pensió completa.

Dimiteix el responsable de la reforma de les pensions a l’estat francès per un possible conflicte d’interessos 

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb