L’Alt Comissionat per a les Pensions de l’estat francès, Jean-Paul Delevoye, encarregat de la reforma impulsada pel govern d’Emmanuel Macron, ha presentat avui la seva dimissió per un presumpte conflicte d’interessos, arran d’unes activitats professionals no declarades.

A les crítiques dels sindicats per la polèmica reforma, detonant de la vaga general, s’havien afegit en aquests últims dies les al·lusions directes a Delevoye, que va compatibilitzar diversos càrrecs durant la seva etapa dins del govern francès, alguns d’ells remunerats.

Entre els càrrecs que no havia declarat a l’Alta Autoritat per a la Transparència de la Vida Pública en figura un com a administrador voluntari d’un institut d’assegurances privades, un dels sectors que teòricament sortiria beneficiat de la reforma que intenta tirar endavant l’executiu.

Delevoye ha reconegut en la seva carta de dimissió que va cometre un error per no informar dels seus múltiples llocs, però ha negat irregularitats i ha denunciat una instrumentalització del cas. En aquest sentit, ha assenyalat que prefereix fer una passa enrere per no perjudicar els esforços de Macron amb vista a tirar endavant un projecte que considera ‘essencial’ per a l’estat francès.

L’Elisi ha confirmat que Macron ha acceptat la dimissió de Delevoye, de qui ha lloat el seu compromís com a responsable de la reforma. ‘No volia entorpir el Govern en un moment en què es defensa la reforma per la qual porta treballant amb fermesa des de fa dos anys’, ha afirmat una font citada pel diari ‘Le Monde’.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb