El govern espanyol preveu de sancionar les empreses que tenen falsos autònoms amb una multa que pot anar de 3.126 fins a deu mil euros. Amb aquesta mesura, prevista en un decret que divendres aprovarà el consell de ministres, es pretén d’evitar un transvasament de treballadors del règim general al d’autònom. La ministra de Treball, Magdalena Valerio, ha presentat un acord amb els responsables de les organitzacions de treballadors autònoms per a apujar cinc euros la quota a pagar en canvi de més protecció. Així, els autònoms podran cobrar l’atur dos anys a tot estirar en comptes de dotze mesos com ara.

Segons l’acord, els autònoms tindran una pujada de l’1,25% de la base mínima. El tipus que hi apliquen passarà del 29,8 al 30%, cosa que implica 5,3 euros més al mes. Tots hauran de cotitzar per contingències professionals, accidents de treball, malalties professionals i cessament d’activitat. Això els permetrà de duplicar el temps que poden cobrar l’atur. L’esborrany de decret també vol incrementar les cotitzacions per als contractes de molt curta durada, com els que es fan de dilluns a divendres.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb