La portaveu de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya, Marta Rovira, ha assegurat que el govern ja havia començat a enviar les notificacions als membres de les meses del referèndum. Ho ha explicat aquest matí en una entrevista a Ràdio Flaixbac. Rovira ha afegit que les notificacions encara no havien arribat tots els destinataris.

El govern preveu que cada mesa sigui formada pel president i dos vocals. A més, cada titular tindrà dos suplents. En total, s’han designat 55.000 persones per a integrar les 6.000 meses electorals que hi haurà. Aquestes 55.000 persones s’han designat per sorteig públic entre la totalitat de les persones censades menors de setanta anys.

Quant als col·laboradors, Marta Rovira ha assenyalat que el problema que té el govern, en aquest moment, és seleccionar-los, atès que en necessita 5.000 i se n’hi han presentat uns 48.000.

Ara fa una setmana que la Guàrdia Civil va segrestar més de 45.000 notificacions per a les meses electorals a la seu de l’empresa Unipost de Terrassa, davant una gran concentració ciutadana de protesta. A més de Terrassa, la Guàrdia Civil també va escorcollar les seus d’Unipost a Manresa, l’Hospitalet de Llobregat i Barcelona. Unipost és l’única empresa de missatgeria privada que ofereix un servei similar a Correus, que és pública i depèn de l’estat espanyol. Segons el Ministeri d’Interior espanyol, les notificacions segrestades podien ser el 80% de les comunicacions necessàries per a cobrir les meses electorals.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb