El Govern ha assegurat que la regulació lingüística del Codi de consum català es manté malgrat els ‘matisos interpretatius’ que fa el Tribunal Constitucional espanyol (TC) en la seva sentència després de la impugnació del PP a diverses referències lingüístiques de la normativa. En un comunicat, ha considerat que els magistrats han declarat ajustaments a llei totes les disposicions lingüístiques impugnades, encara que ‘introdueixen matisos interpretatius’.

Els magistrats, segons la Generalitat, declaren constitucional l’apartat 1 de l’article 128-1 que estableix els drets dels consumidors a ser atesos oralment i per escrit en la llengua oficial que triïn. La sentència sosté que aquest article no pot significar la imposició d’ús de qualsevol de les llengües oficials de forma general, però que el dret del consumidor de ser atès en català per l’empresa ‘es manté’, encara que el dret de ser correspost en català de manera general, immediata i directa solament pot ser exigible en les relacions amb els poders públics.

També, assegura la Generalitat, els magistrats declaren constitucional el reconeixement del dret dels consumidors a rebre documents i informacions en català, sense perjudici del que estableix la legislació estatal quan exigeix l’ús del castellà. La Conselleria de Cultura considera que, amb la sentència del TC, ‘queden legitimades l’existència d’obligacions lingüístiques’, que no atempten contra la llibertat d’empresa ni la lliure circulació dels productes.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]