El mes que ve, Navarra podrà començar a veure les emissions de la segona cadena d’Euskal Telebista, que emet en espanyol, i a Pamplona i més ciutats importants també les de la tercera, dedicada sobretot als infants, que emet en èuscar. Ja fa anys que a Navarra s’hi veu ETB1, cadena generalista en èuscar.

L’entrada d’ETB 2 i 3 a Navarra era una vella reivindicació cultural i mediàtica que fins ara havia estat impedida amb arguments burocràtics. L’alliberament d’un canal de TDT d’una empresa que ha deixat d’emetre ha permès al govern navarrès d’aconseguir l’entrada de les cadenes d’Euskal Telebista.

Amb aquest canvi, s’hi podran veure les dues cadenes de Navarra Televisión (empresa privada que té una cadena en espanyol i una en èuscar), tres dels quatre canals d’Euskal Telebista (dos en èuscar i un en espanyol), Hamaika Telebista (la televisió impulsada, entre més, pel diari Berria) i nombroses televisions locals, també amb programació en llengua basca.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb