La portaveu del govern de les Illes, Pilar Costa, ha defensat aquest divendres la decisió de fitxar el polèmic ex-cap de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló, com a nou assessor de la consellera d’Hisenda, Catalina Cladera. Barceló va defensar publicament la violència exercida per la policia espanyola de l’1-O i va mostrar el seu rebuig a l’utilització del català a les aules.

En una entrevista al diari Última Hora, Barceló justifica la violència exercida per la policia espanyola durant l’1-O. ‘Destaco el coratge dels nostres homes, que van ser encerclats i atacats. Podrien haver fet una barbaritat perquè els atacaven. Van ser valents’, diu.

En el mateix document critica la política de normalització lingüística del govern a l’escola: ‘Tinc agents que venen plorant perquè han de catalanitzar els seus fills a l’escola. Hi ha alguns amb problemes d’integració que han de tornar a la península. I tenen un trauma. La dona se’n va amb els fills i ell es queda. Això és molt greu’, deia el 30 de setembre de l’any passat. Barceló va més enllà i afirma que la Guàrdia Civil no es cap força d’ocupació perquè ‘ja està tot conquerit’.

Durant el seu mandat com a màxim responsable del cos policíac espanyol a les Illes Balears va arribar a reconèixer i justificar l’agressió a detinguts a les casernes de la Guàrdia Civil.

L’executiu que presideix Francina Armengol s’ha limitat a explicar que el fitxatge de Barceló ‘no es tracta de cap assessor ni de cap plaça nova. És un funcionari de l’estat espanyol que s’ha prejubilat i que no costa diners a les Illes Balears’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb