La trentena edició del festival internacional de foroperiodisme Visa Pour l’Image, que cada anys té lloc a Perpinyà durant el mes de setembre, no tindrà cap mostra específica sobre el conflicte polític que viu Catalunya. El festival projectarà fotografies de les manifestacions independentistes i ‘contra l’independentisme’ que s’han fet a Barcelona en els darrers mesos, tot i que no oferirà cap mostra específica perquè no han trobat cap treball amb la ‘qualitat suficient’ per a fer-ho, segons ha explicat el seu director, Jean François Leroy.

Aquesta edició dedicarà dues exposicions a la crisi dels rohingyes, la minoria ètnica procedent de l’estat d’Arakan, a l’oest de Birmania, que fugen buscant refugi a Bangladesh.  Es tracta dels treballs dels Paula Bronstein i Kevin Frayer, de Getty Images, que han retratat aquest drama en dos reportatges que mostren el “viatge desesperat” que aquest col·lectiu ha emprès. “Des del 2017 fins ara, més de 500.000 homes, dones i nens han hagut de marxar buscant refugi a Bangladesh”, ha explica Leroy.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb