El director de l’Institut Català de la Salut (ICS), Josep Maria Argimon, ha assegurat que era necessària una vaga de metges per ‘transformar’ l’atenció primària. En el segon dia de vaga, Argimon ha desitjat que les aturades siguin un ‘punt d’inflexió’ per ‘construir una cosa nova’ i ha reconegut que l’alt seguiment de la vaga mostra que hi ha un ‘rerefons que no es pot negar’. ‘Negar-lo vol dir no trobar solucions al problema’, ha afirmat.

En una entrevista a ‘Els Matins’ de TV3, el director de l’ICS ha dit que totes les mesures que proposa l’ICS es podran complir i tenen dotació pressupostària, fins i tot si s’han de prorrogar el pressupost. Pel que fa a les negociacions per desconvocar la vaga, Argimon ha assegurat que ‘s’ha de ser optimista’ de cara a la reunió de mediació d’aquesta tarda al departament de Treball perquè s’estan assolint ‘punts d’acord’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb