El diputat de Catalunya Sí que es Pot Lluís Rabell va respondre ahir a aquest article de Pere Cardús amb una piulada en què el qualificava de ‘troll de l’extrema dreta amb barretina’.

Evidentment, Cardús no necessita que jo el defense. El seu treball és públic i el seu estil, conegut: digereix informació, la processa i la presenta de manera analítica. No recorde haver-lo vist mai parlar per parlar, sense haver-se documentat prèviament sobre el tema de que tractava. Procura entendre sempre el perquè de les coses i vol ser metòdic en l’explicació.

I tanmateix el diputat Rabell sembla que s’ha cregut que anar anatematitzant a tort i dret els qui no pensen com ell és un bon mètode de fer política. Despús-ahir insinuava que Lluís Llach era un feixista, ahir li tocava a Cardús, avui vés a saber. Decep que l’argument d’un polític siga tan pobre i tan prim que acabe reduït a un simple exabrupte, però a hores d’ara ja no puc dir que em sorprenga res.

Ell deu saber què fa, però crec que s’equivoca en dues coses. La primera, a banalitzar l’extrema dreta precisament en un país com el nostre on la coneixem tant i on l’hem patit tant. La segona, a creure que una paraula és capaç de canviar la percepció que la gent té d’una persona, que pot pesar més que la feina feta per una persona en el curs de tota la seua vida. Quan Rabell qualifica de feixista Cardús, i evidentment encara més quan insinua que ho és Llach, no aconsegueix cap altre efecte sinó que la gent se’l mire a ell amb una gran sorpresa, sense entendre com algú pot arribar a dir una cosa semblant. Vol tacar però qui queda tacat és ell.

[Bon Dia] –Aquesta setmana s’ha sabut l’OJD dels diaris en paper. El País ha venut 96.660 exemplars, que és el seu mínim històric –no havia mai venut tan pocs diaris. La dada significativa és que amb això, per primera vegada d’ençà que hi ha recomptes, no hi ha cap diari en paper de l’estat espanyol que venga cent mil exemplars el dia.

–Sap greu que a vegades es banalitzen coses serioses. El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, s’ha fotografiat amb una estelada. Segons que entenc, ho ha fet en una trobada en la qual hi havia catalans. Un dels participants en la trobada, Lluís Bartrà, ha assegurat que Veneçuela donaria suport a la independència de Catalunya, sembla que arran d’un comentari de Maduro, en aquell moment. Alguns mitjans han considerat aquest comentari de Bartrà gairebé un reconeixement diplomàtic. Però jo he de dir que és molt poc creïble que això siga tan senzill com parlar-ne a peu dret mentre et fas una foto. I també em sap greu que un tema com aquest, en què tanta gent treballa tan a fons, siga objecte d’especulacions poc sensates i de titulars molt més que exagerats.

–Venècia va anunciar ahir que limitaria l’accés de turistes al centre de la ciutat. Segons que explica La Repubblica col·locarà uns comptadors de persones en llocs estratègics i no permetrà que l’afluència de turistes supere un nivell tal que origine dificultats als habitants de la ciutat per a fer-hi vida normal. No recorde que haja passat res de semblant enlloc.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]